Top
Good Catch Tuna

Visvrije Mediterraanse Orzo

Tekst en beeld: Lisette Kreischer

Deze heerlijke orzoschotel met geroosterde groenten kost niet veel tijd om te maken en zit barstensvol smaak. De tonijnachtige smaak van Good Catch Fish Free Tuna gaat uitstekend samen met hartige smaakbommetjes als olijven en kappertjes, en de smeuïge orzo vormt een uitstekend podium hiervoor.

Ingrediënten

½ courgette, in reepjes of blokjes

100 g kleine oertomaatjes, gehalveerd

½ paprika, ontdaan van de zaadjes en in reepjes

1 sjalot, gepeld en in reepjes

2 tenen knoflook, gepeld en 1 in ragdunne plakjes en 1 geplet

1 el kappertjes

10 kalamata olijven, ontpit

4 el olijfolie

zwarte peper en zout naar smaak

een snuf oregano of tijm

200 g orzo

1 pak Good Catch Fish Free Tuna Mediterranean

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225℃. Bekleed een bakplaat met bakpapier en meng hier de courgette, oertomaatjes, paprika, sjalot, knoflookplakjes, kappertjes, olijven en 3 el olijfolie op. Bestrooi royaal met peper en zout, en wat oregano of tijm. Rooster de groenten in 20-25 minuten, of tot ze er mooi geroosterd uitzien. Schep tussendoor even om.

Bereid ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook het geplette teentje knoflook mee en breng het water op smaak met zout. Giet de orzo af als hij gaar is en meng er 1 el olijfolie door.

Verwarm de Good Catch Fish Free Tuna Mediterranean in een pannetje en schep de orzo erdoor. Schep de orzo op en verdeel de geroosterde groenten erover.

Maartje Borst is vegan chef in hart en nieren. Sinds een aantal jaar runt zij in Amsterdam haar zaak Koffie ende Koeck waar allerlei bijzondere plantaardige lekkernijen worden geserveerd. Onlangs verscheen haar eerste boek Taart ende Koeck. Botanische geuren en smaken verrijken haar creaties en haar bijzondere visie op de wereld en het leven zie je terug in haar overheerlijke recepten. www.koffieendekoeck.nl

Lisette Kreischer is een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Ze is co-founder van de inmiddels befaamde Dutch Weed Burger en heeft elf succesvolle (kook)boeken op haar naam staan, waaronder Ecofabulous koken in alle seizoenen, het succesvolle en internationaal bekroonde Groente uit zee en The Plant Pharmacy en haar meest recente Dog.Eat.Plant.. Haar liefde voor de geneeskrachtige plantenkeuken en voor al dat leeft draagt zij uit middels haar boeken, verhalen en fotografie.

www.lisettekreischer.com

Samen schreven zij onlangs FAMILY.EAT.PLANT., waarin je de allerlekkerste en leukste vegan recepten voor de hele familie en allerlei soorten families vindt. En op www.maneatplant.com vind je nog veel meer van hun spannende en heerlijke plantaardige creaties.

Wat vindt u van dit artikel?

Lisette Kreischer is een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Ze is co-founder van de inmiddels befaamde Dutch Weed Burger en heeft tien succesvolle (kook)boeken op haar naam staan, waaronder Ecofabulous koken in alle seizoenen, het succesvolle en internationaal bekroonde Groente uit zee en haar meest recente The Plant Pharmacy. Haar liefde voor de geneeskrachtige plantenkeuken en voor al dat leeft draagt zij uit middels haar boeken, verhalen en fotografie. www.lisettekreischer.com