Vegan paddenstoelen omelet
Tekst en beeld: Lisette Kreischer
Je kunt écht alles veganiseren. Zelfs een omelet! Stoere praatjes? Zeker niet. Probeer zelf maar. Heerlijk als weekendontbijt, brunch, op een broodje of bij het avondeten. Voor een onmiskenbare eismaak gebruik je kala namak, een zwavelhoudend zwart steenzout. Je kunt ook gewoon zout gebruiken, dan smaakt het wat minder eiig.
Voor 2-4 personen
INGREDIENTEN
• 250 g champignons, schoongemaakt en in plakjes
• 50 ml goede kwaliteit olijfolie + extra om in te bakken
• 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
• zwarte peper en zeezout naar smaak
• 200 g kikkererwtenmeel
• 1 tl bakpoeder
• 1,5 tl kala namak
• 500 ml water
• verse bieslook
BEREIDING
• Verwarm de oven voor op 225 graden C.
• Bak de champignons in een hete pan met een flinke scheut olie goudbruin. • Voeg de knoflook toe en draai het vuur vervolgens meteen uit.
• Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
• Meng in een kom kikkererwtenmeel met bakpoeder, kala namak en zwarte peper naar smaak.
• Voeg water en 50 ml olijfolie toe.
• Mix met een garde.
• Verhit een flinke scheut olie in een skillet of koekenpan die in de
oven kan. (Je kunt ook een normale koekenpan gebruiken en de omelet overdoen op een bakplaat voordat je hem de oven in schuift.)
• Voeg als de pan heet is het beslag toe.
• Schik de champignonplakjes in het beslag.
• Draai het vuur lager en bak de omelet ca. 5 minuten.
• Haal de pan van het vuur en zet nog 10 minuten in de oven om helemaal gaar te worden.
• Bestrooi voor het serveren met wat versgehakte bieslook.