De Stichting Dag van de Aarde introduceerde in 2002 de nationale dag voor bezinning en plezier, de Dag van de Aarde op en rond 22 april met activiteiten in Nederland. Een periode van bewustwording, dankbaarheid en vooral het genieten van de schoonheid en alles wat de Aarde voortbrengt. Het accent ligt daarbij op positivisme.
In 2006 werd een groot festival georganiseerd in Rhenen samen met goede doelen waaronder Het WNF, Greenpeace, en vele anderen. In dat jaar kwam ook de voorzitter van Earth Day Association uit de VS naar Rhenen om het startschot te geven voor de Dag van de Aarde-activiteiten in Nederland. Ook kwam toen de Krant van de Aarde voor het eerst uit als festivalkrant voor de Dag van de Aarde in Nederland. De stichting wilde daarna met deze uitgave de schoonheid van de Aarde ook de rest van het jaar aan het Nederlandse publiek tonen.
Wat is de Krant van de Aarde?
De Krant van de Aarde is een positief en redactioneel onafhankelijk medium. Authenticiteit, innovatie en natuur zijn thema’s waar de krant voor staat. De krant biedt lezers inspiratie waarmee ze hun vanzelfsprekend duurzame leefstijl invulling kunnen geven.
Terugkerende rubrieken zijn voeding, gezondheid, wonen, vrije tijd, cultuur en mode. Naast inspirerend is de Krant van de Aarde spraakmakend op het gebied van duurzaamheidskwesties.
Distributie
Verspreiding vindt plaats via een netwerk van zo’n 500 distributiepunten, waaronder: goede doelen, scholen, natuurvoedingswinkels, groentespeciaalzaken, supermarkten, horeca gelegenheden, groente- en fruit abonnementen en webshops. Daarnaast ligt de krant op beurzen en andere plekken waar duurzaamheid centraal staat, zoals duurzame reisbureaus, wereldwinkels en overheidsinstellingen zoals de Tweede Kamer. Donateurs van Stichting Dag van de Aarde ontvangen de krant thuis in de bus.
Lezersprofiel
De lezer van de Krant van de Aarde vindt duurzaamheid vanzelfsprekend, is 30+, is overwegend vrouw, verdient bovenmodaal en is vaak hoger opgeleid. Geïnteresseerd in een mix van authenticiteit en innovatie rondom de groene lifestyle.
Onze partners
Udea BV, Stichting Demeter, Vereniging van vrijescholen, Antropia BV, Coöperatie Odin, Bio-Noord BV, Stichting Wereldwinkels, Landschapsbeheer Nederland, Heerlijkheid Mariënwaerdt, Gaaf Groen.