Groene rooftopbar
Tekst: Frans van der Beek | Beeld: Pixabay
Moes is in Tilburg een totaalconcept, waarbij de moestuin, winkel en rooftopbar (dakcafé) met lokale, seizoensgebonden producten elkaar perfect aanvullen.
Groen in een stad van steen
Een tuin met een visie, want dit plan maakt natuur en zelf verbouwd voedsel zichtbaar én tastbaar in de stad van steen. Horecapartner Sam van Nieuwamerongen: “Ik zie het als een prachtig project op een dak, waarin we al onze creativiteit en innovaties kwijt kunnen.”
Sam houdt wel van een zakelijk avontuur. “Ballen tonen, dingen doen die mensen niet zo snel verwachten: dát is waar ik energie van krijg, de tofste dingen ontstaan door juist niet over de gebaande paden te lopen.”
Toen initiatiefnemer Mirjam Slob hem belde over daktuin Moes en of hij het horecaconcept wilde bedenken en opzetten, klikte dat meteen. “Zelf speelde ik ook al met het idee voor een rooftopbar, jaren geleden,” vertelt hij over het Tilburgse groene daktuinexperiment. “De rauwheid van deze combinatie past prima bij deze stad.”