Frisse groene curry
Tekst en beeld: Lisette Kreischer
Terwijl er af en toe nog een staartje van de winter te beleven valt, begint de lente ook aardig door te breken en daarmee tevens de lichtere recepten met knapperige texturen en frisse smaken. Deze groene curry rijk aan bladgroenten is een perfect gerecht voor tijdens deze seizoensovergang. Nog wel even lekker wat boerenkool, maar opgefrist met het lichtere werk als paksoi, spinazie en doperwten.
Voor 4 personen
INGREDIENTEN
- 3 tenen knoflook, gepeld
- een stukje gember, ca. 3 cm
- 1 bosje Thaise basilicum (of koriander of normale basilicum + een snufje steranijs poeder)
- 1 tl zout
- 4 el wokolie
- 500 g tofu, in blokjes gesneden
- 1 aubergine, in blokjes gesneden
- 2 sjalotten, geschild en in dunne ringen
- 5 broccoliroosjes, in vieren
- 4 stengels boerenkool, in reepjes gesneden (harde delen (stengels) verwijderd)
- 1 stengel citroengras
- 400 ml kokosmelk
- 4 stengels paksoi, in reepjes gesneden
- 2 handenvol doperwten
- 200 g spinazie
- zout en zwarte of chili peper naar smaak
- optioneel: limoen
BEREIDING
Begin met het maken van een currypasta. Pureer hiervoor de knoflook, gember, basilicum en zout samen in een blender.
Verhit 2 el olie in een wok of koekenpan. Bak de tofu tot de blokjes een beetje bruin beginnen te worden. Haal de blokjes uit de pan. Voeg 2 el olie toe en bak de aubergine blokjes tot ze beginnen te kleuren. Voeg sjalotten toe en bak mee tot ze doorzichtig zijn. Voeg broccoli en boerenkool toe, evenals de currypasta. Split vervolgens de citroengras en voeg samen met de tofublokjes en kokosmelk toe aan de groente en laat enkele minuten sudderen. Voeg dan de paksoi, doperwten en