Foodvalley innoveert
Tekst: Frans van der Beek
Foodvalley in Wageningen is uitgebouwd tot voedselinnovatiecentrum van Europa. Daarmee kan Nederland een grote rol spelen in het ontwikkelen van het voedselsysteem van de toekomst. Want wat eten we in 2050 en hoe maken we dat duurzaam, betaalbaar, gezond en ook nog lekker?
Veel bekijks
De vernieuwde Foodvalley, gebouwd uit enkel duurzame materialen, opende afgelopen november haar deuren op de campus van de Wageningen Universiteit & Research. “We merken nu al dat het veel bekijks trekt”, zegt Marjolein Brasz, directeur van Foodvalley. “De bedoeling is dat mensen gemakkelijk binnenlopen. Overal wordt de duurzame boodschap in verwerkt, zoals Foodvalley dat zelf ook wil uitdragen. We zien ons bedrijf als onderdeel van een zwerm vliegende spreeuwen. Onderling hebben vogels afspraken hoe ze samenwerken en om de beurt de leidende rol pakken. Zo werken wij binnen ons Foodvalley-ecosysteem ook: samen met mensen, organisaties en andere partijen. Dan leidt de een, dan de ander. We hebben elkaar nodig.”