Keukenafval wordt nieuwe oogst
Bewoners van de wijk Bos en Lommer in Amsterdam-West worden door de initiatiefnemer van het project De Gezonde Stad uitgenodigd hun groente- en fruitafval in te leveren bij het loket van de ecologische binnentuin aan Jasper Leynsenstraat. Daar wordt het afval gecomposteerd en gebruikt voor een nieuwe oogst in de moestuin van 1200 m2. Een toenemend aantal Amsterdammers geeft graag gehoor aan die oproep. Dit streven past naadloos in de circulaire ambitie van de gemeente om voor 2030 organisch afval hoogwaardig te hergebruiken. Als je weet dat meer dan een derde van het huis- tuin en keukenafval uit organisch materiaal bestaat dan is het zonde om dat naar de verbrandingsoven te sturen. Gemotiveerde Amsterdammers kunnen aanschouwen hoe van afval weer nieuwe oogst wordt gemaakt op zaterdagen van twaalf tot vijf uur op de ecologische tuin. Wie meer wil weten of dit voorbeeld wil navolgen kan terecht op www.vanafvalnaaroogst.org.