Tekst en beeld: Lisette Kreischer
In dit gerecht is hennepblad van Dutch Harvest Hemp tea getrokken in een mooie misobouillon met noodles. Dat maakt het niet alleen een heel gezond en powerful bord eten, het smaakt ook nog eens fantastisch diep, groen en kruidig.
Voor 2 personen
INGREDIËNTEN
• 3 el hennepblad of 2 zakjes hennepthee (zonder extra kruiden en aromaís, wij gebruiken (Dutch Harvest Hemp Tea)
• 500 ml vers gekookt water
• 2-3 el witte of lichtbruine miso, naar smaak
• 100 g soba of Cha soba noedels
• 150 g tofu, in kleine blokjes
• 100 g shiitake, in plakjes
• 4 el olie
• 1/4 tl kerriepoeder
• 1 el sojasaus or shoyu
ï 300 g spinazie, gewassen
• 1 teen knoflook, gepeld
• zout en zwarte peper
• 1/2 avocado, gepeld en in plakjes
• 4 el kimchi
Optioneel: gomashio
INSTRUCTIES
Maak een infusie van het hennepblad met het water en laat 10 minuten trekken. Zeef en doe de infusie in een pan. Voeg de miso toe (2 of 3 el naar smaak en naar gelang de sterkte van de miso) en verhit weer tot net onder de kook. Voeg noedels toe en houd de kooktijd van de verpakking aan. Bak ondertussen in 3 el olie de tofu en shiitake tot krokant en goudbruin. Voeg kerriepoeder toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 1 el water en 1 el sojasaus toe, draai vuur meteen uit. Doe over op een bord. Maak de pan schoon en zet weer op vuur met 1 el olie. Bak de spinazie tot net geslonken, voeg de knoflook toe, breng op smaak met zout en peper en draai het vuur uit. Doe de noedels in een kom. Arrangeer de tofu, shiitakes, avocado, kimchi en spinazie om de noedels heen en overgiet met de noedel-hennep bouillon. Maak eventueel af met wat gomashio.