Frikadel van het haantje
Bedenker Eugénie Benda ontwikkelde, in samen-werking met haar slager Woeste Grond een variant op de frikadel die wij uit snackbar kennen. Ze doop-te de lekkernij De Woeste Spetter. Haar frikadel, zonder conserveringsmiddelen, bestaat uit vlees van jonge hanen in plaats van plofkip en varkensvlees. Eugénie wil met haar idee laten zien dat een frikadel niet hoeft te bestaan uit vlees uit de bio industrie, maar hanenvlees kan zijn dat anders vernietigd wordt. Eugénie kreeg met de publieksprijs duizend euro. Veertien ontwerpers schreven zich in voor de wedstrijd. Ze kreeg de prijs op het Smaakmakersfes-tival in De Wijk. De Woeste Spetter is gemaakt van biologisch dynamisch hanenvlees, de broertjes van de legkippen. Die groeien niet zo snel, maar ze zijn net zo smakelijk Maar in de Nederlandse keuken is dit mannenvlees niet erg gangbaar. Nu worden deze haantjes meteen gedood, maar biodynamische boeren willen dit veranderen en deze haantjes wél grootbrengen. Dit zijn de echte haantjes de voorste!