Geen pizza meer?
Tekst: Frans van der Beek | Beeld: Bigstock
Onderzoek toont aan dat bepaalde voedingsmiddelen de kans op Alzheimer met maar liefst 75% verhogen. Het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen beschermt tegen deze ziekte.
Slecht nieuws voor smulpapen
Transvetzuren zijn een type onverzadigde vetzuren. Het lichaam kan dit type vet moeilijker verwerken. Transvetten verhogen de kans op Alzheimer met maar liefst 75%. Helaas zitten deze vetten in veel voedingsmiddelen die we dagelijks eten. Deze lekkernijen zou je liever moeten vermijden: margarine en halvarine, instant mixen en -sauzen, koekjes, bladerdeegproducten, chips, snoep, gebak, cake, frituurvet en gefrituurd voedsel gebakken in hard vet, diepvriesproducten: kroketten, kaassoufflés, frikadellen, patat, koffiemelkpoeder, pizza’s, veel kant-en-klaarmaaltijden.
Sorry smulpaap, maar het is niet anders… of misschien kan het toch wat gezonder, zie video hierboven.