Top

Bijen op het dak

Tekst: Frans van der Beek | Beeld: Pixabay

De nieuwste duurzaamheidstrend na zonnepanelen en groene daken: (werk)bijen.

Nieuwe collega’s op het dak

Medewerkers van familiebedrijf EKI kregen er 120.000 ‘collega’s’ bij. Het Rubber & Foam bedrijf, dat gevestigd is in een volledig duurzaam pand in de oude Papierfabriek, plaatst namelijk vier grote nesten van 30.000 bijen per huis op het dak.

De nesten worden geplaatst en onderhouden door stadsimkerij Bijenopdaken.nl.

Het familiebedrijf hoopt ook andere bedrijven te stimuleren om de onmisbare bijen, onder professionele begeleiding van een imker, op daken te huisvesten.

“Zonder bijen is er op lange termijn geen leven meer mogelijk op onze planeet, 80% van de gewassen is afhankelijk van bijen en andere insecten,” vertelt Bart van der Tol, eigenaar van EKI. “In Nederland is nog volop ruimte op daken en kun je met het plaatsen van bijen eenvoudig bijdragen aan de biodiversiteit.” De imkerij plaatst en verzorgt de nesten. In ruil voor het faciliteren krijgt EKI jaarlijks workshops voor klanten en medewerkers over het belang van bijen en potjes heerlijke, pure honing van hun eigen ‘productiemedewerkers’.

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.