Top

Wonen in 2022: Haal het zonnetje in huis

Tekst: Lia Ouendag | Beeld: Daniil Silantev

Het einde van het jaar is toch eigenlijk niet compleet zonder een mooie voorspelling of wens voor het komende jaar. Lia Ouendag keek voor Krant van de Aarde naar de sterren en geeft haar vooruitzichten op mini(-malistisch) leven en wonen in 2022. Met als belangrijkste motto: Blijf stralen!

Hé mooi ruimtewezen, ja, jij! Weet je wel hoe veel energie je bij je draagt en hoe leuk het is jezelf te zijn? Je bent prachtig zoals je bent!  We wonen in onszelf, we wonen in ons lichaam. Ons lichaam is het eerste huis waarin we zijn gaan wonen. Daarna even in de buik van onze moeder en pas daarna beleefden we een echt huis. We kunnen onszelf overal mee naar toe nemen. We hebben ons eerste huis altijd bij ons. Want waar we ook wonen, we nemen onszelf mee. En waar we ook wonen, we zijn er zelf bij!

Eigen grond

Het natuurlijke aan ons wonen is dat we niet alleen in ons lichaam en huis wonen maar ook op bepaalde grond. De situatie en omstandigheden van een huis bepalen grotendeels hoe jij je daar voelt. Een huis staat op een heel klein mini stukje grond op Aarde, in een bepaald land met een specifieke sfeer. Ook als je geen grond of tuin hebt, staat jouw huis toch op bepaalde grond.

Alle grond heeft een eigen energie, informatie en geheugen. De boom die voor de deur staat, doet je wat. De vogels die je waar kunt nemen, dragen bij aan de omstandigheden waarmee je leeft. De ster die boven jouw voordeur straalt, staat daar niet per ongeluk. Het klopt.

Alles klopt. We zitten op schema. We mogen ervan uitgaan dat dit huis past bij deze fase in jouw leven. En als het leven verandert, veranderen wij mee en is het niet raar dat je het interieur wijzigt of wilt verhuizen.

Plattegrond van het heelal

Huizen zijn overal, maar een thuis is waar jij jezelf kunt zijn. Waar jouw hart ‘aan’ staat. Een plek die je voedt. Waar je tot rust komt. Waar je jezelf ontmoet. We zijn natuurwezens, alle mensen resoneren mee met de natuur. Of je wil of niet. De Maan heeft invloed. De bomen in de tuin horen bij jouw leven, de planten reageren op jouw energie en de hond leeft met je mee. Alles bestaat uit energie. Alles is verbonden. De Aarde communiceert iedere seconde met de Zon. En wij doen mee als planeetbewoner.

Het universum vertelt ons veel! De Zon doorloopt, let op, 13 tekens. Er zijn dus niet 12 sterrenbeelden, wat veel mensen denken,  maar 13. De astronomie en de astrologie horen bij elkaar. Een horoscoop die klopt is één op één gelijk met de werkelijke standen van planeten en biedt de juiste weergave van de sterrenhemel. De horoscoop is een plattegrond van het heelal van een geboortemoment die veel vertelt over hoe mooi je bent, jouw talenten, behoeften en kansen tijdens dit leven. De horoscoop geeft ook concrete informatie over woonplekken, gelukkig zijn en financiën.

Kwaliteit van leven

Voor 2022 zien we dat wonen een dingetje wordt. Huizentekorten en volksverhuizingen zullen aandacht krijgen. Hoe kun je je thuis voelen in een land waar niet iedereen overal meer welkom is? Door zélf iets te doen aan warmte, hartelijkheid en begrip voor jouw medemens.

Astrologisch bekeken is het in 2022 wenselijk met de kwaliteit van leven bezig te zijn.

Aanpakken wat nodig is. Intuïtie volgen. Iets doen met je geweten. Uitwerken van goede ideeën. Opruimen en schoonmaken en zaken niet meer uitstellen. Waarom? Omdat dit kwaliteit brengt in jouw eigen leven en je dichterbij jezelf laat zijn. 2022 is een jaar om je vrij te maken van negatieve invloeden van de buitenwereld en goed voor jezelf te zorgen. Vraag jezelf niet statig en gehoorzaam te zijn maar bij jezelf te blijven. De muziek blijven horen, een dansje blijven doen. Kaarsje aan, verse bloemen op tafel. Op die plek gaan zitten in de kamer waar de Zon schijnt… Jouw dromen noteren en handelen richting geluk! Blijf contact maken met de mooie mensen en verzin een mooi ritueel voor jezelf ‘s morgens en ‘s avonds. Dit brengt je thuis. In je lijf, in je huis en in de wereld.

We leren steeds beter tevreden te zijn met wat er al is. Minder te consumeren. Blij zijn met de kleine dingen. Ons huis wordt het centrum van ons zonnetje. Het is een jaar voor het hart en de waarheid!  Vergeet je niet groot te denken en naar de sterren te kijken? Het relativeert en geeft ons leven een magisch gevoel. Waar je ook bent! Heb het goed samen en hou van jezelf. Alle goeds voor 2022!

Lia Ouendag is fulltime professioneel Astroloog en heeft een eigen praktijk.

Meer artikelen, haar boek ‘Nu even helder’ en informatie over haar consulten en programma’s kun je vinden op www.liaouendag.com

Wat vindt u van dit artikel?