Visvrije Mediterraanse Orzo
Tekst en beeld: Lisette Kreischer
Deze heerlijke orzoschotel met geroosterde groenten kost niet veel tijd om te maken en zit barstensvol smaak. De tonijnachtige smaak van Good Catch Fish Free Tuna gaat uitstekend samen met hartige smaakbommetjes als olijven en kappertjes, en de smeuïge orzo vormt een uitstekend podium hiervoor.
Ingrediënten
½ courgette, in reepjes of blokjes
100 g kleine oertomaatjes, gehalveerd
½ paprika, ontdaan van de zaadjes en in reepjes
1 sjalot, gepeld en in reepjes
2 tenen knoflook, gepeld en 1 in ragdunne plakjes en 1 geplet
1 el kappertjes
10 kalamata olijven, ontpit
4 el olijfolie
zwarte peper en zout naar smaak
een snuf oregano of tijm
200 g orzo
1 pak Good Catch Fish Free Tuna Mediterranean
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225℃. Bekleed een bakplaat met bakpapier en meng hier de courgette, oertomaatjes, paprika, sjalot, knoflookplakjes, kappertjes, olijven en 3 el olijfolie op. Bestrooi royaal met peper en zout, en wat oregano of tijm. Rooster de groenten in 20-25 minuten, of tot ze er mooi geroosterd uitzien. Schep tussendoor even om.
Bereid ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook het geplette teentje knoflook mee en breng het water op smaak met zout. Giet de orzo af als hij gaar is en meng er 1 el olijfolie door.
Verwarm de Good Catch Fish Free Tuna Mediterranean in een pannetje en schep de orzo erdoor. Schep de orzo op en verdeel de geroosterde groenten erover.