Top

Moestuin in de lift

Tekst: Frans van der Beek

Zelf tomaten, wortels of komkommers verbouwen wordt almaar populairder. De vraag naar informatie, tips en cursussen over moestuinieren is de afgelopen weken bij IVN Natuureducatie flink toegenomen

Biodiversiteit

De online Natuuracademie wordt dagelijks bezocht door honderden Nederlanders. Goed nieuws, want wie zijn eigen groente verbouwt, komt dichter bij de natuur.

De moestuincampagne van Albert Heijn heeft meegeholpen aan het enthousiasme. Consumenten zien hierdoor het belang in van biodiversiteit.

Maatjes

Je hebt nu bijvoorbeeld de sperzieboon en wilde marjolein samen. Ze zijn ‘maatjes’. De wilde marjolein krijgt roze bloempjes waarin veel nectar zit. Daar komen honingbijen, wilde bijen en hommels op af, wat weer fijn is voor de bestuiving van de sperzieboon.

Het mooie van moestuinieren is dat iedereen het in principe kan en het geeft een extra dimensie aan gezond eten.

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.