Top
vegan gele linzen lasagne

Gele linzen lasagne met spinazie en cottage cheese

De glutenvrije rode linzen spaghetti en gele linzen lasagne van Your Organic Nature zijn een graanvrij, vezelrijk en eitwitrijk alternatief voor iedereen die meer wil variëren. Combineer de lasagne eens met spinazie en cottage cheese. Smakelijk!

Hoofdgerecht, 4 personen

Bereidingstijd: 25-30 minuten

+ ca. 35 minuten oventijd

 

Ingrediënten

• 500 g verse bladspinazie, gewassen en gedroogd

• 2 el olijfolie

• 1 ui, gesnipperd

• 2 tenen knoflook, fijngesneden

• 1 bakje cottage cheese (200 g)

• 100 g parmezaanse kaas, grof geraspt

• 1 pot tomatensaus voor pasta (ca. 350 g)

• 1 pak gele linzen lasagne (250 g, Your Organic Nature)

• 1 bol mozzarella, in kleine stukjes

• een handvol basilicumblaadjes

 

Extra: ingevette rechthoekige ovenschaal (ca. 20 X 28 cm), eventueel aluminiumfolie

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de spinazie met een groot mes grof en snijd eventuele dikke stelen klein.
  2. Verhit in een grote pan of wok de olie en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg in porties de spinazie toe en roerbak tot de groente is geslonken. Schep de spinazie met een schuimspaan vanuit de pan in een kom. Meng er de cottage cheese en 75 g parmezaanse kaas door. Voeg wat zout en flink wat versgemalen zwarte peper toe.
  3. Verdeel ongeveer een vierde van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg er naast elkaar 3 lasagnevellen op. Schep hier een derde van het spinaziemengsel op en dek af met 3 lasagnevellen. Bestrijk de vellen met een vierde van de tomatensaus en schep hier weer een derde van het spinaziemengsel op. Ga zo verder met lagen maken en eindig met een laag tomatensaus.
  4. Verdeel er de mozzarella en de rest van de parmezaanse kaas over.
  5. Bak de lasagne in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar. Een scherp puntig mes moet je er gemakkelijk in kunnen steken. Dek de schaal tussentijds eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin dreigt te worden (en de lasagne nog niet gaar is). Strooi wat blaadjes basilicum over de lasagne. Serveer met een lekkere salade.

Wat vindt u van dit artikel?